Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan İstanbul Boğazı üzerinde yapılacak 3. köprünün ve Beşiktaş Vodafone Arena’nın inşaatına teknik gezi gerçekleştirdi.

Yapı ve İnşaat Kulübü yöneticisi Vahdettin Demir ve 20’ye yakın öğrenciyle gerçekleşen teknik gezide inşaat mühendisliği ikinci sınıf öğrencileri, teorik bilgilerinin pratiğe geçirilme serüvenini yerinde inceleme imkanı buldu.

Gezinin kendileri için oldukça faydalı olduğunu söyleyen kulüp yöneticisi Vahdettin Demir, “Kent içi karayolu ulaşımının Asya ile Avrupa arasındaki bağlantısını sağlayan üçüncü boğaz köprüsünün, köprülerde ve boğaz trafiğinde meydana gelen sıkışıklığın rahatlatılması açısından İstanbul için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizle yapılan interaktif söyleşide, dünyadaki önemli köprülerin tasarımları, neden sonuç ilişkisinde tartışılarak üçüncü boğaz köprüsünün ve Beşiktaş Vodofone Arena’nın tasarımı ayrıntılı olarak öğrenildi. Bu yönüyle de teknik gezinin yanında güzel bir ders oldu. Üniversitemiz bu gibi gezilerle öğrencilerimize çok güzel imkanlar sunmakla birlikte her öğrencinin kendisini olabildiğince geliştirmesini hedeflemektedir." dedi.