Canik Başarı Üniversitesi, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle yapmış olduğu ikili anlaşmaların yanında ticaret, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla da anlaşmalar yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye Kamu-Sen ile yapılan protokolle bağlı sendikaların çalışanlarına akademik destek verilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Şuayip Deniz Demir, konuyla ilgili olarak, “Eğitimden enerjiye, sağlıktan ulaşıma 11 işkolunda sendikalarımız faaliyet göstermektedir. Sendikalar olarak amacımız, kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik hak ve menfaatlerini gözetmekle birlikte çalışanlarımızın eğitim düzeyine de katkıda bulunmak, bu anlamda ekonomik katkılar sağlamaktır. Canik Başarı Üniversitesi ile yapılan protokol gereği üyelerimiz, yaklaşık yüzde 30 indirimle Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme alanında tezsiz yüksek lisans eğitimi alabileceklerdir. Türkiye Kamu-Sen üyelerine hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dinç ise, "Tezsiz yüksek lisansımız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Canik Başarı Üniversitesi'nin ortak bir programıdır. Bu program, kamu ve özel sektörde çalışanların yöneticilik hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve aynı zamanda terfi almalarını kolaylaştıracak. Genç bir üniversite olmamıza rağmen 200’den fazla bu programdan mezun verdik. Bu gibi anlaşmalarla eğitim almak isteyen tüm bireylere destek olmayı istiyor, Kamu-Sen çalışanlarına da hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.