Tarsus’ta, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1.inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın toplu taşıma aracında öldürülmesine Adana Diş Hekimleri Odası'ndan da tepki geldi.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, “Canımızı emanet ettiğimiz toplu taşıma aracında canımız alınıyor, hem de vahşice.” dedi.

Çağ Üniversitesi'nin bulunduğu yerde ulaşımın sadece dolmuşlara terk edilmiş olmasının, toplu taşımacılığın yeterli yapılmamasının üzücü ve düşündürücü olduğunu aktaran Güler, “İlgilileri bu konularda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bizleri hayrete düşüren bir babanın insanlık dışı, vahşice işlenen bir cinayete ortak olmuş olmasıdır. Bir baba ile oğlun insanlık dışı birlikteliğinden bir baba olarak utanç duyuyorum. Bu iğrenç vahşeti yaparak tüm ülkeyi yasa boğan, insanlıktan nasibini almamış kişileri şiddetle kınıyoruz. Faillerin en ağır cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

Diş Hekimleri Odası olarak tüm organlarında kadına pozitif ayrımcılık yapma kararı aldıklarını da belirten başkan Fatih Güler, “Kadınlara her alanda daha fazla yer vereceğiz. Ben buradan tüm meslek odalarına, siyasi partilerin il örgütlerine, genel başkanlarına, bütün derneklere seslenmek istiyorum. Sizlerde kadına pozitif ayrımcılık yapın, yer verin. Kadınların sosyal hayata katılmalarını sağlayın. Bütün kadınlarda kendileri ve çocukları için ellerini taşın altına koysunlar. Görev almak istesinler, talep etsinler, bizlerle beraber olsunlar. Hep beraber bu konularda çözüm ve fikir üretelim. Yaşamın her alanında kadınların daha çağdaş yaşamalarına olanak sağlayalım.” dedi.