Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tadilatlarını gerçekleştirdikleri okullara ziyarette bulunuyor. Başkan Taşdelen, Kütükçü Alibey İlkokulu ve Boztepe İlkokulu’nda öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kütükçü Alibey İlköğretim Okulu’ndaki törende konuşan Okul Müdürü Recai Tonbul, Çankaya Belediyesi’nin okullarında gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarına vurgu yaparak, “Okulumuz içinde ve dışında yapılan çalışmalarla adeta özel okul görünümüne kavuştu. Bunun yapılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Alper Taşdelen’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

EĞİTİME YAPTIĞIMIZ KATKI HER ŞEYİN ÖTESİNDEDİR

Öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda velinin de bulunduğu törende çocuklara, “Derslerinizi iyi çalışın ve ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyecek günlere kavuşturun.” diye seslenen Taşdelen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi de verdi. 70 okulun boya, badana, tamirat ve tadilat işlerinin tamamlandığını belirten Taşdelen, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizleri seviyoruz. Eğitime yaptığımız katkı her şeyin ötesindedir. Güle güle okuyun.” diye konuştu.

Daha sonra Boztepe İlkokulu’nu ziyaret eden Taşdelen, Okul Müdürü Naile Karakaya ve öğretmenlerle bir araya geldi. Okulun eksikleri konusunda bilgi alan Taşdelen sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Geçen dönem 'Tükenmez Kitaplar' serisi ile Dünya Edebiyatı’nın seçkin örneklerini 100 bin çocukla buluşturan Çankaya Belediyesi’nin bu yıl için hazırladığı Dünya Klasikleri Serisi de çocuklara dağıtıldı. Minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek kitapları kendisi armağan eden Alper Taşdelen, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. 2 okula toplam 2 bin kitap dağıtıldı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Kütükçü Alibey İlkokulu'nda öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet eden Taşdelen, bir sürprize de ortak oldu. Okulun öğretmenlerinden Figen Dalgakıran için arkadaşları tarafından hazırlanan doğum günü kutlamasına da katılan Belediye Başkanı Taşdelen, Dalgakıran ve öğretmen arkadaşlarına başarılar diledi.