Ankara Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde geliri ve sosyal güvencesi olmayan, 65 yaş üstü, tek başına yaşayan engelli ve kimsesi olmayan kişilerin yararlandığı, Evde Temizlik Hizmet Birimi, 8 ayda 922 haneyi temizledi.

Çankaya Belediyesi’nin sağlık ve sosyal hizmetlerini tek çatı altında topladığı Çankaya Halk Sağlığı Merkezi kapasite ve hizmet sayısını artırarak yaptığı, Evde Sağlık, Ağız ve Diş Sağlığı Birimi, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Aile Sağlığı Eğitimi, Cenaze Hizmetleri gibi çok sayıda hizmeti içinde barındıran merkezdeki hizmetlerden biri olan Evde Temizlik Hizmeti 8 ayda 922 haneyi temizledi. Çankaya’da ikamet eden vatandaşların yararlandığı Çankaya Belediyesi Evde Temizlik Hizmeti, başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine periyodik olarak hizmet veriliyor. Çankaya Belediyesi’nin kadın işçilerinden oluşan evde temizlik ekibi, evin kapı, cam, halı silme, süpürme, toz alma gibi komple temizliğini gerçekleştiriyor.

ÜCRET YOK

Çankaya Belediyesi’nin siyasi görüşü ne olursa olsun herkese eşit mesafede hizmet götürdüğünü ve ihtiyaç sahiplerine öncelik verdiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Sosyal belediyecilik anlayışımıza ve dünya görüşümüze göre biz kim olduğuna bakmaksızın ‘önce insan’ olmasını önemsiyor ve hizmetlerimizi bu yönde gerçekleştiriyoruz. Çankaya Belediyesi bu ilçede yaşayan herkesin belediyesidir.” dedi. Taşdelen, vatandaşların Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin tüm hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceğini kaydetti.