Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde verilen Evde Temizlik Hizmeti, Kurban Bayramı öncesinde 90 ailenin bayram temizliğini ücretsiz yaptı.

Anadolu kültürünün parçası olan bayram temizliğini ihmal etmeyen ve ihtiyaç sahibi Çankayalılardan gelen talepleri anında değerlendiren Evde Temizlik Birimi ekipleri, ücretsiz sundukları özenli hizmetle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü. Kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan hasta ve yaşlılar ile geliri ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara verilen evde temizlik hizmetinin amacı, Anadolu kültürünün bir parçası olan bayram temizliğine yardımcı olmak. Belediye, ihtiyaç sahibi kişilere düzenli olarak verdiği hizmetin kapasitesini, bayram öncesi gibi dönemlerde artırıyor. Kurban Bayramı’na 15 gün kala yoğun bir mesaiye giren ekipler, çoğunluğu gecekondu mahallelerinde olmak üzere 90 hanede bayram temizliği yaptı.

ÜCRETSİZ HİZMET

Çankaya’da yaşayan vatandaşların yararlandığı Çankaya Belediyesi Evde Temizlik Hizmeti, başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine düzenli aralıklarla ulaştırılıyor. Hizmetten kendisine bakacak çocuğu ya da yakını olmayan ile geliri ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar yararlanabiliyor. Çankaya Belediyesi kadın temizlik işçilerinden oluşan evde temizlik ekibi, kapı, cam ve halı silme; süpürme, toz alma gibi detaylı temizlik işlemi gerçekleştiriyor. Belediyenin bu hizmetinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, hiçbir ücret ödemiyor.