Çankaya Belediyesi Çayyolu Sokak Hayvanları Geçici Bakım İstasyonu, çalışmalarında sona yaklaştı. Yakın zamanda hizmete girecek geçici bakım istasyonunda, sokak hayvanları için kısırlaştırma ve küpeleme işlemleri yapılacak.

Sokak hayvanlarını sahiplendirmeden eğitime dek '10 Şanslı Proje' üreten Çankaya Belediyesi, ilçeye yeni bağlanan 8 mahalleye hizmet vermek için Koru mahallesinde inşası başlayan geçici hayvan bakım istasyonunu çalışmalarının sonuna geldi. Kısa bir süre içerisinde açılışı gerçekleştirilecek merkezde, sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve küpeleme işlemleri yapılacak.

Çankaya Belediyesi, ilçeye yeni bağlanan Koru, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Yaşamkent, Dodurga, Konutkent, Alacaatlı mahallelerinde artan sokak hayvanları sorununu yerinde çözüme kavuşturmayı amaçlayan merkez ile sorunlara anında müdahale edilebilecek.

İstasyon, çevrede yakalanan sokak köpeklerinin kısırlaştırma, aşılama, tedavisi için kullanılacak. İçerisinde ameliyathane, tedavi ve aşı odası koğuşlar ve yavrular için oyun üniteleri yer alacak istasyonda, 2 hekim ve ameliyat asistanlarının yanı sıra çok sayıda personel görev yapacak. İstasyonda köpekler için özel eğitim alanı da oluşturuldu. Belediye ayrıca istasyona çok yakın olan ve hayvanseverlerin sokak köpeklerine baktığı alanda da yenileme çalışmaları yaptı.