Çankaya Belediyesi, bayramda tam kadro çalışırken vatandaşa geniş imkanlar sağlayan Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’ndaki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Kurban satış ve kesim alanı olarak belirlenen Yeşilkent Mahallesi’ndeki 20 dönümlük arazide tüm önlemleri aldıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaşların bayramda sıkıntı yaşamamaları için geniş kesim alanlarının yanı sarı 2 bin araçlık otopark hazırlandığını belirtti. Taşdelen ayrıca çok sayıda personelin de yardımcı olarak görev yapacağını söyledi.

Taşdelen, sağlık kontrol belgesi olmayan kurbanlık hayvanların Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’na kabul edilmediğini ancak olası sıkıntılara yol açılmaması için Belediye ekiplerinin de gerektiğinde kurbanlıkları sağlık kontrolünden geçirdiğini hatırlattı.
Mühye’de 125 büyükbaş, 35 küçükbaş hayvan satış çadırının kurulduğu kurban satış ve kesim alanında 50 sertifikalı kasabın yanı sıra ambulans ve sağlık ekiplerinin de bayram süresince görev yapacaklarından söz eden Taşdelen, “Veteriner İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol ve Destek Hizmetleri müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz bayram boyunca görev yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar.” dedi.

KURBAN ALMA VE KESİM REHBERİ

Kesim bölümünde jaraskal sistemli vinçlerin de kullanıma sunularak kesimin hijyen ve hızlı olmasını sağladıklarını belirten Taşdelen, vatandaşa yol gösterici olacak bir ‘Kurban Alma ve Kesim Rehberi’nin de hazırlatılarak dağıtıldığını söyledi.

Kurban Alma ve Kesim Rehberi’nde hayvan satın alırken dikkat edilecek hususlar bölümünü okuyan vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını seçebileceklerini ifade eden Taşdelen, "Vatandaşlarımızın huzur içinde bir bayram geçirmeleri için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum." diye sözlerini tamamladı.

Rehberde kurbanlık satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, kurban kesim alanında bulunması gereken teknik ve hijyenik şartlar, kesim ve kan akıtma sırasında yapılması gerekenler, kurban derisinin yüzülmesi, iç organların çıkartılması, kesim sonrası yapılması gerekenler ve kurban etinin işlenmesi gibi detaylı bilgiler yer alıyor.