Çankaya Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunduğu tarımsal ürün yetiştiriciliğinin yapılabilmesine olanak sağlayan Kent Bostanı, Mutlukent Mahallesi’nde açıldı.

Bitkisel hastalık ve zararlılarla mücadelenin de hiçbir kimyasal madde kullanılmadan herkesin kolayca yapabileceği ev yapımı ilaçlarla sağlanacağı bostanın açılışını Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptı. Konuşmasında, kentin içinde insanları toprakla buluşturduklarını belirten Taşdelen, “Kent yaşamından sıkılan insanlarımızın teorik ve pratik eğitimlerini alarak ekim ve dikim yapması için özel bir başlangıç yaptık” dedi. Yoğun talep dolayısıyla bostanı kullanacak vatandaşların kura ile belirleneceğini söyleyen Taşdelen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin de projenin paydaşı olduğunu kaydetti.

“YENİ PROJELERİMİZLE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK”

Çankaya Belediyesi olarak hayatın her alanında olacaklarını belirten Taşdelen, Kent Bostanı’nın yanı sıra son iki gün içinde açılışı yapılan Çayyolu Hayvan Barınağı İstasyonu ile Cebeci Çankaya Evini de hatırlatarak, şöyle devam etti: “Üçü de birbirinden farklı ama üçü de örnek projeler. Çalışmalarımızla artık fark yaratıyoruz. Yeni Nesil Belediyecilik anlayışıyla dünyadaki iyi projeleri Çankaya’da uyguluyoruz” dedi. Halka verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyleyen Alper Taşdelen, “2016 yılı içinde kültür merkezinin, yüzme havuzlarının, 6 tane yeni Çankaya Evi’nin ve yeni gündüz bakımevlerinin temelini attığımızda ilçede yaşam kalitesinin yükseldiğini hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
Açılışın ardından Kent Bostanı’nı gezen Taşdelen’e vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Özellikle emekli olan vatandaşlar, kendileri için iyi bir uğraş olduğunu belirterek, bu tür projelerin arttırılmasını istediler.

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİMLER VERİLECEK

Toplam 2 bin metrekare alana kurulan Bostan, ürün yetiştirmeye uygun 16 bölümden oluşuyor. Dikimle beraber vatandaşlara yetiştiricilik bilgilerinin de verileceği Kent Bostanı aynı zamanda bahçıvanlık, süs bitkilerinde budama ve yetiştirme gibi çeşitli eğitim faaliyetlerinde de uygulama alanı olarak kullanılacak. Üretim sezonunun sonunda yetiştirilen bitkilerin tohumların Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas Şenliği’nde takasa sunularak el değiştirmesi sağlanacak.