Çankırı Belediyesi'nin Çarşamba Pazarı Caddesi üzerinde bulunan Yunus AVM çevresinde yeniden düzenlediği kaldırım çalışmaları tamamlandı. Çankırı Belediyesi'nin mevcut kaldırımları sökerek yeniden genişletme ve düzenleme yaptığı kaldırım çalışması kentin birçok yerinde sona erdi. Biten kaldırımlar engelliler için zorlu parkur haline geldi.

Yol boyunca uzanan sarı şeritlerde ilerleyen görme engelli vatandaşlar, sarı şeritlerin ortasına konan rögar kapaklarına takılıyor. Öte yandan tekerlekli sandalyeyle hareket etmek isteyenler ise kaldırım boyunun yüksek olması ve rampa konulmamasından dolayı düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, “Çankırı’da yapılan kaldırım çalışmasında, hiçbir engelli arkadaşımın görüşü alınmadı. O çalışma tamamen birilerine rant sağlamak amacıyla yapıldı. Hiçbir uzmana sorulmadı. İşi bilmeyen insanlara veriyorlar. O insanlarda bu şekilde yapıyor ve bırakıp gidiyor. Buradaki amaç yandaş olayına rant sağlamak para kazandırmaktır. Ben artık 16 senedir bıktım. Dilekçe vere vere biz onları Allah'a bıraktık. Engelli vatandaşlardan çok sayıda telefon aldık. Burada en büyük sıkıntıyı yaşayan yine Çankırı'nın engelli insanları olacak. Bir avuç Çankırı’da her sene kaldırım sökülüp takılıyor 10 senede Çankırı'yı engellilerin çok rahatça yaşayacak bir şehir yapamıyorsan söyleyecek söz yoktur.” dedi.