Çankırı’da 5 bin 811 engelli vatandaş ülkedeki artan terör olayları üzerine askere gitmek için dilekçe verdi. Çankırı merkez, ilçe ve köylerinde yaşayan aralarında kadınlarında bulunduğu 5 bin 811 engelli vatandaş, askere gitmek için Çankırı Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Çankırı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci yaptığı açıklamada, “Son günlerde artan terör olaylarından dolayı bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Derneğimiz 16 yıldır faaliyette 386 köyümüzde 11 ilçesinde yaşayan 5 bin 811 engelli arkadaşlarımızdan sürekli telefonlar alıyoruz. Başkanım 'bizim sesimizi Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine, Genelkurmay Başkanı'mıza iletiniz bizler de askere alınmak istiyoruz. Bizler de bu vatanımız için mücadele etmek istiyoruz. Eşlerimizle, çocuklarımızla, kendimizle bizler de askerlik yapmak istiyoruz' diye bize sürekli telefonlar ediyorlar.” dedi.

"Bizler, askerlerimizin çoraplarını yıkamak, botlarını boyamak istiyoruz." diyen Deveci, şu ifadeleri kullandı: “Dün askerlik şube başkanlığımıza 5 bin 811 kişi olarak müracaatımızı yaptık. Şube başkanımıza, Genelkurmay Başkanlığı'na iletilmek üzere dilekçemizi sunduk. Artık Genelkurmay'ımızdan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer uygun görülürse bizlerde Güneydoğu’da gidip bu askerlerimizin ayakkabılarını boyamak, bu askerlerimizin çoraplarını yıkamak ve yemeklerini taşımak istiyoruz. Her ne kadar dağda, tepede çarpışamazsak bile biz bu askerlerimizin yanında yer alarak bu hainleri, bölücü terör örgütünü bu memleketimizden temizlemek istiyoruz.”