Çankırı’da kontrolden çıkan bir cip, yaklaşık 3 metre yükseklikten bir gecekondunun çatısına uçtu. İki kişinin yaralandığı kaza, saat 20.00 sıralarında Ilgaz-Çankırı istikameti Akçavakıf mevkinde meydana geldi.

Hikmet K. yönetimindeki 19 TP 888 plakalı cip, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Yaklaşık 3 metre yükseklikten bir gecekondunun çatısına uçtu. O sırada bahçe işleri ile uğraşan gecekondu sakini Recep İpek, yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmaya çalıştı. Başaramayınca, durumu polise, itfaiyeye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta bulunan Pınar K.'yı sıkıştığı yerden çıkardı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan gecekonduda bulunan ev sahibi Recep İpek, “Ben bahçede çapa yapıyordum. Küreği ahıra bırakmaya geldim. Korgun istikametinden gelen araba çatıya vurarak aşağıya uçtu. Şoför arabadan dışarıya uçmuş, yerde yatıyordu. Diğeri ise arabanın içerisindeydi kemer vardı. Çıkarmaya çalıştık çıkaramadık ve yetkilileri aradık.” dedi.

Aynı noktada sürekli kazaların olduğunu dile getiren İpek, “Aynı noktada geçen senelerde de kaza oldu. İki kişi hayatını kaybetti. Ben yetkililerden yardım bekliyorum en azından bir bariyer ya da duvar yapsınlar. Bizim can güvenliğimizi sağlayacak şekilde bir şey yapılsın.” ifadelerini kullandı.