Çankırı Karatekin Üniversitesi 8. Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni yapılan etkinlikler ile sona erdi.

Uluyazı Kampüs alanında yapılan mezuniyet törenine Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, ÇKÜ akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Savaş, dekan ve müdürler ile mezun öğrencilerin tören geçidi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ile başlayan mezuniyet töreninde ilk konuşmayı öğrenci konseyi başkanı Adnan Taha Tuğrul yaptı.

Rektör Savaş, konuşmasında ailelere seslenirken, “Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı daha donanımlı, hayata hazır şekilde, hiçbir zarar görmeden sizlere iade ediyoruz. Onları kendi çocuklarımızdan ayırt etmedik” dedi. “Biz sizin babanız mesafesinde olmak için gayret ettik” sözleri ile öğrencilere seslenen Rektör Savaş, “Anne-babanızın üzerinizdeki emeğini unutmayın. Onlara asla ‘üff’ demeyin. Çok sıkıntılı günler geçirdik ama asla ‘üff’ demediniz. Bu üniversitenin, bu memleketin huzurunu bozacak hiçbir şey yapmadınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum, yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.

“2007 yılında kurulan, henüz çok genç olan üniversitemiz, her geçen gün hizmet kalitesini arttırarak ilim ve kültür merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diyerek konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan, ÇKÜ’nün gelişmesini yakından takip ettiğini ve destek verdiğini söyledi. Vali Özcan “Ancak, şu hususunda bilinmesini isterim ki, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ndeki büyük gelişmelerin en önemli mimarı elbette ki sayın Rektörümüzdür. Üniversitemizin, hem kendisiyle aynı tarihte kurulan hem de kendisinden önce kuruluş aşamasını tamamlayan birçok üniversiteyi, gerek fiziksel alt yapı gerekse de akademik anlamda geride bırakmış olması dikkat çekici bir başarıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kep fırlatma merasimine geçildi. Keplerini havaya fırlatmaları renkli görüntülere sahne oldu. Mezun öğrenciler sevinçlerini aileleri ile doyasıya yaşarken, anı fotoğrafla ölümsüzleştirdiler.