Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM), 14. Eğitim Öğretim Dönemi’ne 253 polis adayı ile başladı.

POMEM konferans salonunda ilk ders için tören düzenlendi. Törene Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Av. İdris Şahin, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Yusuf Bayazıt, Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, daire müdürleri katıldı.

POMEM Müdürü Ömer Sülün açılışta yaptığı konuşmada 12 Eylül 2005 yılında eğitim ve öğretime başlayan ve 250 öğrenci kapasitesi bulunan eğitim merkezinden bugüne kadar 3074 polis adayının mezun olduğunu ifade etti. Konuşmasında polis adaylarına da seslenen Sülün, “Toplum, kendisine hizmetle görevlendirilenleri, hizmeti yerine getirebilecek beceri düzeyinde görmek ister. Eğer iş görenler, bu yeteneğe sahip değillerse vatandaşın memurlara, dolayısıyla devlete güveni azalır. Bu konu temel hak ve özgürlükler gibi hassas bir noktada görev yapan polisi de yakından ilgilendirmektedir. Daha doğrusu kamuoyu, polisle ilgili hususlarda bu konuya daha fazla önem vermektedir” diye konuştu.

Programda konuşan Milletvekili Av. İdris Şahin, bugün TBMM’de görüşmeleri başlayacak olan 'İç Güvenlik Yasası' bilgiler verdi. İnsan hak ve özgürlüklerinin her şeyin önünde geldiğinin altını çizen Şahin, polise durdurma ve kimlik sorma yetkisinin yanında arama yetkisi de verileceğini, polisin yoldan geçen herkesi arayacağı yönündeki algının doğru olmadığını, gösteri ve yürüyüşlerde yüzünü gizleyenlere karşı cezai işlem uygulanacağını ifade ederek “Yapılan değişiklikler 77 milyon insanımızın refahı içindir” diye konuştu.

İlk dersi veren Vali Vahdettin Özcan, üniversite mezunlarının mesleğe kabulünün çok önemli olduğunu belirterek “Giyim-kuşam, hareket ile toplumsal ve bireysel olaylara müdahalede disiplinli olun. Vatandaşlara karşı saygısızlık yapamazsınız. Her yetki bir sorumluluktur. Bir gün mutlaka denetleneceğinizi biliniz. Önceliğimiz vatandaşın huzurudur. Müdahalelerinizde orantısız güç kullanmayın. Medeni ülkeler bu işi nasıl yönetiyorsa bizde öğle yöneteceğiz” dedi.