Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde görevli cankurtaranlar bir ay içinde boğulma tehlikesi geçiren 93 kişiyi kurtardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü'ne bağlı cankurtaran timleri, sahilde oluşturulan 26 gözetleme kulesinde görev yapıyor.
48 personel 7 adet jet-ski, 1 adet zodyak bot ile boğulma vakalarına anında müdahale ediyor.

Cankurtaran timi sorumlusu Şaban Küçükosman, 13 Haziran’dan bu yana boğulma tehlikesi geçiren 93 kişinin kurtarıldığını belirterek, "Çok şükür bir aylık sezonda can kaybımız olmamıştır. Karadeniz sahili en tehlikeli denizlerden biridir. Dip akıntıları oluyor. Yüzenlerin dikkatli olması gerekiyor." dedi.

Gözetleme kulelerine uyarı bayrakları asıldığını, vatandaşların bu bayraklara dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Küçükosman, şunları söyledi: "Sahillerde bulunan gözetleme kulelerinde sarı kırmızı bayrağı gördüğümüzde deniz güvenlidir. Cankurtaran ekipleri her türlü güvenliği sağlamıştır. Deniz biraz tehlikeli olduğu zaman sarı bayrağı takarız. Denize girilmesi çok tehlikeli olduğunda kırmızı bayrağı asarız ve cankurtaran ekipleri denize girmeyi yasaklar. Bu bayraklar uluslararası standartlara uygundur. Bütün dünyada da böyledir."