Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba olarak kendini patlattığı düşünülen Ş.A.A.’nın Adıyaman’da ki evinde sessizlik hakim.

Suruç’ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırıda canlı bomba olduğu iddia edilen Ş.A.A’nın Adıyaman’ın Bahçecik Mahallesi’ndeki evinde ve mahallesinde sessiz bir bekleyiş yaşanıyor. TOKİ konutları B1-9 blokta yaşayan Alagöz ailesinin evine kimse girip çıkmıyor. Komşular ise konuşmaktan çekiniyor.

Edinilen bilgiye göre, dün Ş.A.A.’nın saldırının asli faili olduğunun iddia edilmeye başlamasıyla birlikte polis ekipleri aileyi ziyaret etti. Ş.A.A. hakkında bilgi alan polis ekipleri daha sonra da cesetle karşılaştırmak için aileden DNA örnekleri aldı. Alagöz ailesinin yıllardır burada yaşadığını anlatan komşuları, Ş.A.A. ile ağabeyi Y.E.A.’nın Suriye’ye gittiklerinden haberi olmadığını belirtiyor. Ayrıca ailenin güvenlik amacıyla başka bir yere götürüldüğü de iddia ediliyor.

Öte yandan HDP’nin Diyarbakır mitinginde düzenlenen bombalı saldırının faili olarak bilinen Adıyamanlı Orhan Gönder, Suruç’taki patlamanın faili olarak görülen Ş.A.A.’nın ortak noktasının Bahçelievler Mahallesi 904. sokaktaki İslam Çay Evi olduğu kamuoyunda yer almıştı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki bu çay evini geçtiğimiz yıl sonuna doğru kapandığı, yerine farklı bir işyeri açıldığı gözlendi.

İşyerinin camlarında halen İslam Çay Evi olarak kullanılırken IŞİD üyeleri tarafından yapıştırılan Arapça yazılar dikkat çekiyor.