Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde canlı yayında estetik burun ameliyatı yapıldı. Üniversitede düzenlenen Burun Okulu programında yapılan ameliyat etkinliğe katılan doktorlar tarafından canlı izlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Burun cerrahisi konusunda uzman cerrahların deneyimlerini paylaştığı Burun Okulu Sivas’ta düzenlendi.

Kayseri, Erzincan, Tokat ve Malatya’dan çok sayıda hekim katıldığı etkinlikte İstanbul’da özel bir hastanede çalışan Op. Dr. Süreyya Şeneldir canlı yayında burun estetiği ameliyatı gerçekleştirdi. Tuğba Uylar isimli hastaya yapılan estetik ameliyat tele konferans yöntemiyle gerçekleşen bağlantıyla canlı yayında izlendi.

Hastanın annesi Sevim Uylar, kızının bu ameliyatı çok istediğini belirterek, mutlu olduğunu söyledi. Ameliyatı izleyemediğini kaydeden Uylar, kızının burnunun büyük olmadığını ancak kızının ameliyat olmak istediğini aktardı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kasım Durmuş, bölgeden gelen bir çok hekimin katılımıyla gerçekleşen Burun Okulu etkinliğinde burun estetiği ameliyatı yapıldığını belirterek, hekimlere bilimsel bir aktivite sunmak, asistanlık ve uzmanlıktan sonraki eğitimlerine katkı sunmak amacıyla böyle bir programın düzenlendiğini söyledi.

Bu tür estetik ameliyatları bayanların ve erkeklerin çok tercih ettiğini anlatan Durmuş, Büyük merkezlerde yapılan bu tür ameliyatların ve bilimsel etkinliğin bölgede ve Sivas’ta ilk kez uygulandığını ifade etti. Ayrıca hastanın da onayının alınmasının şart olduğunu kaydetti.

Ameliyatın uzun sürebileceğini dile getiren Kasım Durmuş, hastada herhangi, bir sıkıntı olmadan hemen taburcu edilebildiğini, sözlerine ekledi.