Şarkının anonim olduğunu öne süren Uğur Işılak'a canlı yayına Astana'dan katılan Arslanbek Sultanbekov'dan sert cevap geldi.

Sanatçı Arslanbek Sultanbekov yaptığı açıklamada 'Dombra'nın anonim olmadığını ve seçim şarkısı olarak seslendirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"TAYYİP BEY BUGÜN VARDIR YARIN YOKTUR. AMA DOMBRA ŞARKISI HALK ŞARKISIDIR"

Sultanbekov, "1997 yılında ben yazdım. Şarkı bütün Türk halkına aittir. Ama şarkının siyasete karışmasına karşıyım. Halk şarkısı olduğunun söylenmesi üzücü. Tayyip Bey siyasetçidir. Bugün vardır yarın yoktur. Ama Dombra şarkısı halk şarkısıdır. Bu noktaya gelmesinden dolayı iki gündür uyuyamıyorum" diye konuştu.

Dava açacak mısınız?  şeklindeki soruya Arslanbek Sultanbekov, "Avukatlarım ile görüşeceğim. Sonrasında Türkiye'ye gelip basın açıklaması yapacağım" diye yanıt verdi.

"BESTENİN DE MÜZİĞİN DE KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU İLK KEZ DUYUYORUM"

Sanatçı Uğur Işılak da canlı yayında yaptığı açıklamada "Biz bugüne kadar anonim bir beste olarak biliyorduk. Fakat söz, Arslanbek Sultanbekov'a aittir diye veya 'Dombra' adını da bu esere, onun koyduğunu düşünüyorduk. Müziğin tamamen bir Kafkas ezgisi olduğunu düşünerek yola çıktık. Çevredeki bilgiler de hep bu yöndeydi. Sadece biz böyle düşünmedik. Meydanlarda da farklı sözlerle uyarlanmış bir eser. Bugüne kadar da herhangi bir şey çıkmadı. Bugüne kadar dava açılmadıysa anonim olduğunu düşündük. Aksi ispatlanmayana kadar da bizim için anonimdir. Bestenin de müziğin de kendisine ait olduğunu ilk kez duyuyorum Anonim olmadığını bilsek neden kendisiyle konuşmayalım? Bizler insanız. Yüzde yüz Arslanbek Sultanbekov'a ait olduğu ispatlanırsa, oturulur, konuşulur. Eğer bir hata yapılmışsa telafi ederiz. Bu olayı çok abartmanın, esere bir kutsiyet atfetmenin dönüşü olmayan bir yola girmiş gibi tavırlara girmenin 'Dombra' nın sanki sadece birilerinin tekelindeymiş gibi hareket etmenin bir manası yok. Bu eser veya türküler hiç kimsenin tekelinde değildir. Milli manevi meseleler hiç kimsenin tekelinde değildir. Böyle düşmanca tavırların hiçbir anlamı yok" ifadelerine yer verdi.

“HALK OZANIYIM DİYOR AMA SARAY OZANI OLMUŞ”

Işılak'ın bu sözlerini Sultanbekov sert sözlerle cevaplayarak, “Kendisi halk ozanıyım diyor ama saray ozanı olmuş. Bu şarkıyı siyasete karıştırması ve Tayyip Bey'e atfetmesi yanlış bir şeydir. Beni hırsız durumuna düşürdü” diye konuştu.

IŞILAK: ”˜TELİFİ KONUŞURUZ' SULTANBEKOV: HİÇBİR ”˜PARAYA SATILMIYORUM'

Uğur Işılak bunu üzerine, “Arkadaşımızı davet ediyorum, oturalım konuşalım. Bunlar uluorta konuşulacak şeyler değil. Bu şarkı gerçekten kendisine aitse telifi konuşuruz” dedi.

Sultanbekov ise bu çağrıyı, “Bizim tek isteğimiz bu şarkının siyasette kullanılmaması. Ben hiçbir paraya satılmıyorum ben şarkılarımı halk için yapıyorum”¦” şeklinde cevapladı.