Çankaya Belediyesi’nin Ankara’da bir ilk olarak hayata geçirdiği 'Biyolojik Gölet'lerden ikincisi Ahlatlıbel’in ardından Çansera’da kuruldu.

Çukurambar Öğretmenler Caddesi’nde bulunan Çansera Biyolojik Gölet, Ankaralıların hizmetine girdi. Doğadaki göletlere benzeyen görüntüsü ve tertemiz sularıyla ferahlık veren biyolojik gölet, şehir stresinden uzaklaşmak için bire bir. 13 üye belediyenin 43 projeyle başvurduğu 'Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri' yarışmasında jüri özel ödülünü layık görülen Çansera Biyolojik Gölet, bin 500 metrekare toplam alana kurulu. Kimyasal madde kullanılmadan içinde barındırdığı nilüfer, kara ayakotu, mor süsen ve eğir gibi su bitkileri ve yararlı mikroorganizmalar sayesinde oluşturduğu tertemiz suyuyla Ankaralıları karşılayan biyolojik gölet, şehrin içinde adeta doğadan bir parça sunuyor.

YENİ PARKLARIN YAPIMI SÜRÜYOR

Çankaya Belediyesi, yeni parklardaki çalışmalarını da sürdürüyor. Yaşamkent’te Yaşar Kemal Parkı, Çukurambar’da Pony Park, Beytepe Köyü Parkı ve Yıldız Yaya Bölgesi’nin yanı sıra Mutlukent, Oran ve Mimar Sinan mahallelerindeki parkların çalışmaları sürüyor.
Ankara’nın en yeşil ilçesi olan Çankaya’da, yapımı süren yeni parkların da tamamlanması ile 50 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan halkın hizmetine sunulacak.