Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl 22 ülkede kurban eti dağıttı. Dernek gönüllüleri tarafından, 27 farklı noktada organize edilen kurban etleri ihtiyaç sahibi yüz binlerce kişiye ulaştırıldı.

Cansuyu Derneği, 40 ekiple aralarında; Lübnan, Çeçenistan, Irak, Suriye, Filistin, Cibuti, Çad, Yemen, Somali, Sudan ve Bangladeş'in de olduğu 22 ülkedeki 27 noktada kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Cansuyu derneği ayrıca Bangladeş'teki Arakan kamplarını da unutmadı. Dernek yetkilileri, kampta kalan binlerce Arakanlı Müslümana et dağıttı.

Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada, Burkina Faso dışında planlanan bütün bölgelerde kurbanların sorunsuz bir şekilde kesildiği ifade edildi.

AFRİKA'DA YÜZLER GÜLDÜ

Dernek tarafından yapılan açıklamada, bu yıl Afrika’nın birçok bölgesinde kurban etinin dağıtıldığı kaydedildi. Açıklamada Cansuyu ekiplerinin özellikle Cibuti’deki Somali ve Yemen kampları ile Sudan Darfur’daki kamplara ağırlık verdiği vurgulandı.

Derneğin, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların bir kısmını Gazze’de de kestiği ve kuşatma altındaki şehirde binlerce insanı sevindirdiği kaydedildi. Ayrıca Lübnan’da bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplarda da kurban eti dağıtıldı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Burkina Faso'daki askeri darbe nedeniyle bu ülkede kurban kesemedikleri hatırlatıldı. Açıklamada havayolu şirketlerinin ülkeye uçuşları iptal etmesi nedeniyle yardımların ulaştıramadığı ve kurbanların kesilemediği dile getirildi. Dernek, Burkina Faso’da kesmeyi planladığı kurbanları Afrika’nın başka ülkelerinde kestiğini duyurdu.