Çanakkale Boğazı'ndan bir yolcu gemisi ile çarpışan akaryakıt tankerinde yakıt sızıntısı yaşanıyor. Tankere Kıyı Emniyeti'ne bağlı römorkörler müdahale ediyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada;
"Çanakkale Boğazı'nın kuzeyden çıkış yapmakta olan Malta bayraklı, 161,8 metre boyunda, 853 yolcu ve 382 personeli bulunan “CELESTYAL CRYSTAL” isimli yolcu gemisiyle, Çanakkale Boğazı'na kuzeyden girişi yapmakta olan Marshall Adaları bayraklı 184,26 metre boyundaki “STI PIMLICO” isimli tanker, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen 27.06.2015 tarihi saat 01.25’te Gelibolu Feneri önlerinde çatışmıştır.

İskele tarafından hasar aldığı bildirilen tanker, Gelibolu önlerine trafik hattı içine acil olarak demirlemiş, baş tarafından hasarlandığı rapor edilen yolcu gemisi ise pilotlu olarak Gelibolu koyuna demire gitmektedir.

Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiş olup, tankerden yük sızıntısı olduğu bildirilmiştir.

Olay olduğu anda kuruluşumuza ait Kurtarma-2, Kurtarma-5 ve Kurtarma-9 römorkörleri ile Kegm-2 ve Kegm-9 hızlı tahlisiye botları ve Tahlisiye-II botu olay mahalline sevk edilmiştir." denildi.

Baş tarafından hasar alan yolcu gemisi, Gelibolu önlerinde demirlenirken, tanker, Gelibolu Feneri açıklarında demir attı. Yakıt sızdıran tankere Kıyı Emniyeti'ne bağlı römorkörler müdahale ediyor. İskele tarafından hasar aldığı görülen tankere müdahale devam ediyor.