Malatya’da çarşaf giyerek banka soymaya çalışan iki şüphelinin, çevredeki bir vatandaşın şahısları canlı bomba zannederek polise ihbar etmesi sonucu yakalandıkları ortaya çıktı.

Malatya’da 29 Haziran tarihinde çarşaf giyerek banka soymaya çalıştıkları iddiasıyla yakalanan M.A. ve L.K. ilk kez hakim karşısına çıktı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanıklar ile avukatları ve banka vekilleri katıldı. Sanıklardan emekli uzman çavuş M.A. mahkemedeki ilk savunmasında maddi durumları iyi olmadığı için banka soymaya karar verdiklerini belirtti. Bir tuhafiyeciden iki çarşaf alarak Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki bir kilisenin yanında giydiklerini anlatan M.A., kendilerini çarşaf giyerken gören bir kişinin şüphelenerek polise canlı bomba ihbarında bulunduğunu ifade etti.

İhbar üzerine polis ekiplerinin kendilerini takibe aldığını söyleyen M.A., “Buhara Bulvarı'ndaki banka şubesinin önüne geldik. Üzerimde beylik tabancası vardı. Geçerken içerisinin kalabalık olması nedeniyle vazgeçtik. Kalabalık olmasa bile içeriye girmeyecektik. Çarşafları çıkarmak için bir apartmana girdik. Polisler gelip bizi yakaladı." dedi.

Sanık L.K. ise savunmasında, bankanın önüne gelmeden soygundan vazgeçtiklerini, ‘biz bu işin altından kalkamayız’ dediklerini anlattı. Müdahil banka avukatının sanıkların tutuklanmaları yolundaki istemi mahkemece reddedildi. Tanıkların dinlenmesi ve diğer hususların araştırılması için duruşma ertelendi.

Adli denetim altında tutulan sanıklar, ‘Silahla, kendini tanınmayacak hale koyarak ve birden fazla kişiyle’ TCK’nın 148 maddesinde düzenlenen ‘yağma’ suçuna nitelikli kalkışmaktan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.