Samsun Çarşamba’da bir grup, terör olaylarına 'Bayrak Yürüyüşü' ile tepki gösterdi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Çarşambaspor Taraftarlar Derneği organizasyonuyla çok sayıda vatandaş akşam saatlerinde Türk bayrakları açarak Zübeyde Hanım Meydanı'nda toplandı. Grup, açtıkları Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türk'üm diye', 'Vatan sana canım feda' şeklinde sloganlar atıp, zaman zaman marşlar söyledi, PKK terör örgütüne tepkilerini dile getirdi.

Zübeyde Hanım Meydanı’ndan hareket eden, çok sayıda vatandaşın da destek verdiği grup, güzergah üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polislere selam verdi, İlçe Jandarma Karakolu önünde sevgi gösterisinde bulundu, İstiklal Marşı okudu. Bu sırada Karakolun bahçesinde selam duran jandarmayı gören bazı vatandaşlar duygularına hakim olamadı. Grup, Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde şehitler için bir dakika saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Atatürk anıtı önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Çarşambaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Uğur Çapkın, "Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir." dedi.

Bayrak yürüyüşüne MHP’liler, Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş, Ülkücüler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.