Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet denetimlerini sıklaştırdı. Bir süredir Çarşamba’da trafiği ve yayaları tehdit eden, tehlikeli şekilde motosiklet kullanan sürücüler üzerinde 1 aydır Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uygulama yapıyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Ehliyetten, sürücünün kaskına kadar denetleme yapan trafik ekipleri, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız, kasksız ve şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyor. Yapılan kontrollerde onlarca motorun kusurlu olduğu ortaya çıktı. Kasksız, ehliyetsiz sürücülere cezai işlem uygulanırken; plakasız, muayenesiz, sigortasız motorlara da işlem yapılarak çekicilerle yediemin parkına çekiliyor. Emniyet ekiplerinden edinilen bilgilere göre çalışmaların bu şekilde devam edeceği kaydedildi. .

VATANDAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

İlçenin Doğu Yaka Vefa Alış Veriş Merkezi Kavşağında denetim kapsamında durdurulan motosiklet sürücüsü Osman Aydın, polisin elini sıkarak teşekkür etti. Kendisinin tüm yasalara uyduğunu kaydeden Aydın, her bir istenen evrakı tam olarak trafik polislerine sundu. Bu yapılan uygulamaların vatandaşlar için çok iyi olduğunu dile getiren Aydın, "Ben motosiklet kullanırken diğer araçları ve yayaları da düşünüyorum. Ama görüyorum ki bazı motosiklet sürücüleri bunu göz önünde bulundurmuyorlar. Bizlerin de çocukları ve aileleri var. Lütfen motosiklet sürücüleri bu altınızdaki çifttekere dikkat edin. O yüzden polislerimize bizim için yaptığı bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.