Samsun Çarşamba ilçesinde çalındıktan sonra motor ve şasi numaraları değiştirilen 3 araç ile 1 araç motoru ele geçirdi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde 'çenç' diye tabir edilen yöntemle motor ve şasi numaraları değiştirilen 3 araç ile 1 araç motoru ele geçirildi. Edinilen bilgelere göre polis Çarşamba Küçük Sanayi Sitesinde 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskında bir adreste 55 plakalı şahin marka bir otomobilde motorun değiştiğini tespit etti. Diğer bir adreste de aynı işlemle başka bir aracın motorunun ve şasi numarasının aynı olmadığını belirledi. Üçüncü adreste de 1 adet otomobil motorunun çalıntı olduğunu öğendi. Baskında çenç olarak tabir edilen 2 ayrı araçla 1 araç motoruna el konuldu. Olayla ilgili; G.Y., F.K., Ş.G., Z.Y., E.B., S.V. ve Ş.B. göz altına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından 7 şahıs adliyeye sevk edildi.

BİR ÇENÇTE UYGULAMADA YAKALADIN
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gün batı yakada asayiş uygulaması yaptılar. Edinilen bilgilere göre uygulama sırasında bir araçtan şüphelenildi. Aracın araştırmasında ruhsat ve motor numaralarının tutmadığı görülerek aracın çenç olduğu anlaşıldı. Araca el konulurken olayla ilgili S.S., L.Y., F.B. ve R.K. göz altına alındı.
Her iki olayla ilgili soruşturmaların çok yönlü sürdüğünde öğrenildi.