Çarşamba merkezli şafak vakti yapılan operasyonda polis, uyuşturucu ürettikleri ve ticareti yaptıkları iddia edilen 33 kişiye operasyon düzenledi.

Samsun Çarşamba’da, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Samsun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri uyuşturucu ürettikleri ve ticareti yaptığı iddia edilen şebekeye operasyon düzenledi. Sabah eş zamanlı yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Şahıslar polisteki ifadelerin ardından adliyeye sevk edilecek.

ÜÇ AY TAKİP EDİLMİŞLER

Çarşamba’da savcılık talimatıyla polis, uyuşturucu madde ürettikleri ve sattıkları iddia edilen zanlıları 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Çarşamba Emniyet Müdürlüğü polisleri ile Samsun KOM şube polisleri sabah erken saatlerde Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde gerçekleşen operasyon çerçevesinde polis, çoğu Çarşamba merkezde, Samsun’un çeşitli ilçelerinde ve jandarma destekli 7 ayrı köyde eş zamanlı adreslere girdi.

33 KİŞİ GÖZ ALTINDA

Operasyonda F.K., H.K.,İ.Ç.,O.K., M.K., O.D., S.C., S.B., G.A., A.K., Y.H., C.H., E.A., Y.U., C.H., E.A., T.B.K., G.K., N.A., T.E., F.Ş., İ.D., M.Ç., S.G., İ.Ş., S.G., R.A., S.G., E.S., E.K., Y.S., A.S., H.T. adlı şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1134 gram esrar maddesi, 233 adet extacy diye tabir edilen sentetik uyuşturucu, 6 adet çeşitli çaplarda ruhsatsız tabanca ile buna bağlı mermiler, 7 adet ruhsatız av tüfeği ve bunlara bağlı 53 adet fişek, 6 gram kenevir tohumu, 2 adet kuruş sıkı tabanca ve sera içerinde 533 adet Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan 33 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Ayrıca Samsun ve Çarşamba Emniyetindeki ifadelerin iki gün süreceği de öğrenildi.