Dün Kastamonu'nun Tosya ilçesi Suluca köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden üsteğmen Yaşar Yılmaz düzenlenen askeri tören sonrasında Çarşamba’da toprağa verildi.

Samsun istikametinden İstanbul'a gitmekte olan Yaşar Yılmaz'ın (25) kullandığı 55 RM 381 plakalı otomobil, Suluca köyü mevkiinde sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Meydana gelen kazada otomobil sürücüsü Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti, eşi E. A. Yılmaz (24) ise ağır şekilde yaralandı. Trafik kazasında hayatını kaybeden Yaşar Yılmaz'ın Kuleli Askeri Lisesi'nde matematik öğretmeni olduğu öğrenildi. Kazada yaralanan Üsteğmen Esra Atıcı Yılmaz’ın ise Samandıra 3. Piyade Alay Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtildi. Esra Yılmaz, olay yerine gelen ambulansla Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşar Yılmaz'ın cenazesi Çarşamba’ya getirildi.

Üsteğmen Yaşar Yılmaz için Samsun Çarşamba’da askeri tören düzenlendi. Yaşar Yılmaz’ın naaşı askerlerin omuzunda çarşamba Rıdvan Paşa Camii'ne getirildi. Öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı Yaşar Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan annesi uzun sure göz yaşı döktü. Aynı kazada yaralanan genç subayın genç eşi de cenaze süresince askerlerin kolunda güçlükle ayakta durdu. Cenaze namazından sonra askerlerin omuzunda taşınan genç subayın tabutu ilçenin Göğceli mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, ile Samsun Sahra Sıhhiye Okulu Komutanı ? Samsun Sahil Güvenlik Komutanı?, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, çok sayıda komutan, asker ve daire amirleri ile vatandaş katıldı.