Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan çatışmanın ardından PKK'lılar tarafından kazılan hendekler kapatılırken, esnaf da kepeklerini açmaya başladı. Ancak bombalamanın olduğu Altınsu köyünde, yaşanan çatışmalardan dolayı savaş alanını andırıyor.

Şemdinli-Yüksekova karayolunda ilçenin yakınında hendek kazarak yolu kapatan ve burada kimlik kontrolü yapan PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında 14 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, dünden beri yerini nisbeten sessizliğe bıraktı. İşyerlerinin halen kapalı olduğu ilçede vatandaşlar cadde ve sokaklara çıkmaya başladı. Olayların yaşandığı, bombalamanın yapıldığı Altınsu (Şapatan) köyünün bombalanması sonucu yaralar sarılmaya çalışılmaya başlandı. Köydeki yaşayan nüfusun yarısı yaşanan olaylar sonrası köyünü terk etmek zorunda kaldı. Sadece erkeklerin kaldığı köyde, olayın şoku hala atlatılabilmiş değil.

Köyde bomba sonrası oluşan hasarlar gözler önünde. Özellikle bombanın düştüğü yerin hemen yanındaki ev harap olmuş durumda. Çevredeki evler ise bombanın parçalarının tesiriyle kullanılamaz hale geldi. Köydeki çocuklarının yaşanan olay sonrası psikolojik sıkıntı çekiyor. Bunların dışında operasyon sırasında atılan bombalar sonucunda köyün hemen bitişiğindeki dağın eteğinde çıkan yangın tüm hızıyla devam ediyor. Müdahale etmek istediklerini fakat askerlerin yasak bölge ilan ettikleri için yangını söndüremediklerini belirten köylüler, daha önce de köyün karşı tarafındaki dağda yangın çıktığını ve birçok meyve ağacının yanmasının dışında birçok hayvanın da telef olduklarını söyledi.

Zengin olmadıklarını bundan dolayı da yaşanan sıkıntıların, maddi kayıplarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten köylüler, devlet yetkililerine seslenerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Şu ana kadar herhangi bir işlemin yapılmadığını ifade eden köylüler, medyanın da söz konusu olayı hiçbir şekilde gündeme getirmeyerek, olayı örtmeye destek verdiğini savundu.