Mersin Büyükşehir Belediye'ndeki taşeron firmaların sözleşmelerinin sona ermesi üzerine 8 aydır bir parkta eylem yapan işçiler, işe geri alınma sözü almaları üzerine CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile birlikte halay çekti. İşçiler eylem çadırlarını elleri ile söktü.

İşçilerden bazılarının merkez ilçe belediyelerince işe alınacakları, ideolojik şekilde eyleme karışmayanların ise Büyükşehir Belediyesi'nce ilk işe alımlarda öncelik tanınacakları kaydedildi. CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu Özgür Çocuk Parkı'nda 8 aydır eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.

DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy burada yaptığı açıklamada, Yaşadıkları süreçte mutlu haberleri paylaşmanın güzel olduğunu belirtti. 1 Mayıs'ta buradaki işçilerin zaferini de kutlayacaklarını ifade eden Göksoy yarın çifte bayram yapacaklarını kaydetti. Bin 895 işçinin ihaleler bittiği gerekçesiyle çıkarıldığını ifade eden Göksoy, bunların bir kısmının ihtiyaç duyulduğu için alt alta geri çağırıldığını kaydetti. 320 sendika üyelerinin ise mahkemeyi kazandığını belirten Göksoy "Yenişehir Belediyesi 50 işçiyi alacak. Bunun yanında Akdeniz ve Mezitli Belediyesi'ninde böyle bir girişiminin olacağını duyduk. Büyükşehir Belediyesi'nde ise 320 kişi hukuk mücadelesini kazandı. Onun gereğini yapacakların söylediler. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi müracaat eden, ideolojik olmayan, çalışmak isteyen emek vermek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Bundan sonra bütün arkadaşlarımız işe geri dönüş için başvuru yapabilirler." şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise bu sürecin sonlanması için gerekli ortamlarda Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı ilçe belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu konuda adım atılması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Özyiğit "Yasal haklarını kazananların haklarının verilmesini talep ettik. Toplumda huzur ve barışın sağlanmasının ancak bu şekilde olabileceğini ifade ettik. Belediyelerimiz gerekli adım atarak toplumsal barışa katkıda bulundular." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ise çalışan işini takip eden, onu kutsal gören işçilerin
arkasında olduklarını söyledi. Hukukun gereklerini yerine getirmenin takipçisi olduklarını vurgulayan Tunçsu "1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde bu barışın birlikteliğin oluşması açısından bunu ifade etmek için buradayız. Mersin zaten barış kentidir." dedi. İşçilerin bir kısmının kapanan sahildeki İmar A.Ş. tarafından işletilen kafelerde çalışanlar olduğunu anlatan Tunçsu, şöyle devam etti: "Biz buradaki kafeleri zaten kapattık. Buradan haksız çıkarmamız olmadı. Eyleme katılmamış ideolojik olarak işi yavaşlatma olmayan işçilerin bizde yanındayız. Bizde haklarının savunucusuyuz. Bu noktada Büyükşehir olarak işe alımlarımızda bu arkadaşlarımıza öncelik vererek bu barışı kentimizde sağlayacağız. Kenti hizmet getirmenin ancak barış ve huzuru sağladıktan sonra mümkün olabileceğini inanıyoruz."

İşçiler Özyiğit ve Tunçsu ile birlikte halay çektikten sonra çadırları elleri ile sökerek eylemlerini sonlandırdı.