Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, yayaya çarptıktan sonra olay yerinden aracıyla kaçan sürücüyü, çevredeki vatandaşlar yakalamaya çalıştı. Sürücü Mustafa C., kazadan sonra ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu.

Müftü Mahallesi 27 Mayıs Caddesi’nde, sürücünün ismi ve plakası alınamayan otomobil, çay ocağında çalışan garson Sabri Özsoy’a (26), yolun karşısına geçmek isterken çarptı. 2 gün önce işe başladığı öğrenilen Özsoy yaralanırken, araç sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen 112 sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapılan Özsoy, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Trafik ekipleri ise yolda güvenlik önlemi aldı, kaza ile ilgili inceleme yaptı.

KOŞARAK YAKALAMAYA ÇALIŞTILAR

Caddede ayakkabı boyacılığı yapan Yaşar Kutay, yaptığı açıklamada, kazayı gördükten sonra uzaklaşan aracın peşinden bir süre koştuğunu belirterek, “Arkasından koştuğum aracın plakasının bir bölümünü görebildim. Çocuk karşıdan karşıya geçiyordu. Sürücü herhalde telefonla konuşuyordu, yola hiç bakmıyordu. Vurduğu gibi kaçtı, bağırdık ama durmadı. Bu insanlık dışı bir şey. Ne olursa olsun, hatalı olsan dahi durup yardım edeceksin kardeşim.” dedi. Çay ocağı sahibi Osman Aslanbay ise yakınından geçen aracı Murtaza Mahallesi mevkiine kadar arkasından koştuğunu ancak yakalayamadığını söyledi. Öte yandan, görgü tanıkları ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kazadan sonra kaçtığı iddia edilen 67 EA 613 plakalı otomobil sürücüsü Mustafa C., kazadan sonra ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu. Mustafa C.'nin kendisine saldıracakları korkusu ile kaçmak zorunda kaldığını söylediği öğrenildi. Polis, kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.