Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 15 kişiden 4'ünün cesedine ulaşılamayan köprü faciasının 3. yılında acılar tazelendi. Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen ceza davasına izin verilmezken, sorumlular bulunamadı.

Çaycuma'da 6 Nisan Anıtı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, daire müdürleri, vatandaşlar ve köprüde yakınlarını kaybeden acılı aileler katıldı. Tören, faciada ölenler için Kur'an-ı Kerim okunması ve ilahilerle başladı. Katılanlara lokum ikram edildi. İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcakoğlu tarafından edilen dualara amin denildi. Yakınlarını kaybedenler dua sırasında gözyaşı döktü. Dua töreninin ardından bazı aileler, köprünün yanına gelerek yakınları için dua etti.

ACILAR TAZELENDİ

Faciadan bu yana cenazesine ulaşılamayan Necati Azaklıoğlu'nun oğlu Bahattin Azaklıoğlu, "Acıdan başka ne hissedebiliriz ki. Ben babamı, 2 dayımı kaybettim. Babam hala bulunmadı. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Biz bir şey bilmiyoruz." dedi. Ali Rıza Kaya'nın kızı Hamide Azaklıoğlu da "Aynı acıyı hissettik. O zaman su böyle değildi. Kuvvetli sel vardı. Böyle koruma olsaydı, felaket yaşanmazdı. Önlem alınsaydı böyle felaket yaşanmazdı. Daha önceden köprü sürekli sallanıyormuş." diye konuştu.

Köprüde yaya yürürken Filyos Çayı'na düşen Hayriye Güner'in ablası Hatice Durası da köprünün başında oturarak gözyaşı döktü. Durası, "3 senemiz bitti, hala acımız tazeleniyor. O bizim için ölmedi ki her zaman kalbimizde. Unutmak mümkün değil. Buradan ne zaman geçsek aklımıza o geliyor." diye konuştu.

"DEVLET YETİMLERE SAHİP ÇIKMADI"

Olayda kardeşi Veli Kaya, amcası Ali Rıza Kaya ve eniştesi Necati Azaklıoğlu'nu kaybeden Halil Kaya ise yetkililerin yetimlere duyarsız kaldığını söyledi. Yaşadığı acıları anlatan ve kardeşinin üniversite okuyan kızlarına yurt çıkmamasını eleştiren Kaya, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Acılarımız tazelendi. Acımız büyük. Şükürler olsun ki yakınlarımız anılıyor. Bu anma bir nebze de olsa teselli veriyor. Suçlular bulunamadı. Suçluların belediyenin üstüne yüklendiğini duyduk. Buradaki çocukları olanların hepsi mağdur durumda. Benim ölen kardeşimin okuyan 2 çocuğu var. Üniversitede okuyor. Hiçbir yerden yardım yok. Geçen yurt için başvurduk. Yurt çıkmadı kız çocuklarına. Çok üzüldüm. Eğer yetimlerin hakkı yenmeyecekse, önce yetimlere verilmesi lazım. Karabük'teki, Kastamonu'daki yetimler değil. Onlar orada, biz burada doyacağız. Peygamber Efendimiz (sas) önce kendi yakınınızdakine bakın demişti. Ben de burada sayın milletvekili Özcan Ulupınar'a durumu değindim, yer yok, uzaktakilere verildi demişti."