BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın sözde paralel yapı yalanlarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK/KCK'nın gerçek paralel yapılanmasına göz yumarak bugünkü terör ortamının doğmasına sebep olduğunu belirtti.

Mehmet Çayır yaptığı açıklamada, Dağlıca'da PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı kınadı. Devlet yetkililerin saldırıdan bir gün geçmesine karşı halen olay ve şehit sayısı ile ilgili bir açıklama yapmamasının akıllara 'milletten neyi saklıyorsunuz' sorusunu getirdiğini vurgulayan Çayır, mehmetçiğe hain pusu ve saldırı yapılırken ülkeyi seçime götüren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun futbol keyfi yapmasının 'bu kadarına da pes' dedirtecek bir durum olduğunu kaydetti.

Bugün ülkede terörün hortlamasının tek sorumlusunun 13 yıldır ülkeyi istedikleri gibi yöneten AK Parti iktidarı olduğunu savunan Çayır, şu ifadeleri kullandı: "Bu iktidar 3 yıldır aman sözde çözüm süreci zarar görmesin denilerek devlete karşı gerçek bir paralel yapılanma olan PKK'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde her türlü hukuksuz ve illegal işlerine göz yumdu. PKK, doğu illerinde okul, hastane, pansiyon, öğrenci yurdu, dershane yakarken, yol keserek kimlik kontrolü yaparken, vergi toplarken ve kendi mahkemesini kurarken siyasi iktidar 'aman süreç bozulmasın' diyerek göz yumdu. Bütün bunlar olurken kendi hukuksuz işlerini örtbas etmek içinde paralel yapı yalanını uydurdular. Milleti paralel yapı yalanıyla oyalarken masum insanlar gazete manşetlerine taşınarak hedef gösterilirken Güneydoğu'da cirit atanlara aman süreç denilerek güçlendirildi. Milletimiz paralel yapı yalanlarıyla kandırıldı. Gerçek paralel yapı PKK'dır. Terör örgütü Güneydoğu'da kendi devlet paralel yapısını kurduğu için polisimize ve askerimize ateş açıyor. Bugün terörün bu kadar tırmanmasında, halkın hiç bir şey bilmediği sözde çözüm süreciyle PKK terör örgütünün güçlenmesine ve her türlü yapılanmasına göz yuman siyasi iktidardır."

Dağlıca'da şehit düşen mehmetçiklere ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirten Çayır, yaralı asker ve polislerede acil şifa, yüce Türk milletine de başsağlığı dilediğini ifade etti.