Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili talebiyle yaptığı mitinglere davette bulunanlar arasına AKP il başkanlığı ve AKP'li belediye başkanlarından sonra Türkiye'nin en büyük Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden (KİT) Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) de katıldı. 200 binden fazla üreticisine SMS gönderen ÇAYKUR, Erdoğan'ın mitingine, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs Pazartesi günü saat 13.00 de Rize Cumhuriyet Meydanı'nda hemşehrileriyle buluşacaktır. Üreticilerimize saygıyla duyurulur. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü" ifadeleriyle davette bulundu.

Bir kamu kurumunun siyasete alet olmasını tasvip etmeyen üreticiler, ÇAYKUR'un siyasi içerikli SMS’lerine tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Rize mitingi için toplu SMS gönderildiğini belirten çay üreticileri, "Bizi çay üretimi, alımı, fiyat açıklaması gibi durumlarda bilgilendirmek üzere kurulan SMS sisteminin, miting alanına davette kullanılması yanlış. Sistemin, yalnızca üreticiyi çay ile ilgili faaliyetler konusunda bilgilendirmesi için kullanılmasını istiyoruz. Kimse elinin altındaki sistemi siyasi davetlere alet etmemeli." dedi.

Üreticiler, kurumun bir siyasi partinin halkla ilişkileri gibi hareket etmemesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan'ın Rize mitinginde yaş çay fiyatını açıklayacağını duyduklarını ifade eden üreticiler, "Eğer iddialar doğruysa, çay fiyatını koskoca Cumhurbaşkanı açıklayacakmış. Herkesin dört gözle beklediği çay fiyatının açıklanması neden mitinge malzeme yapılıyor?" şeklinde tepkide bulundu.

Belediye başkanı da mitinge davet etmişti
Nisan ayında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun, Erdoğan’ın Kent Meydanı’nda yaptığı mitinge Sakaryalıları sosyal medya hesabı üzerinden davet etmesi medyada yer almıştı. Ardından Erdoğan'ın 2 Mayıs'ta Diyarbakır'da yaptığı miting öncesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda görev yapan idareci ve memurlara mitinge katılmaları yönünde mesaj göndermesi kamuoyunda tepki çekmişti.