Manisa'nın Kula Belediyesi öncülüğünde başlatılan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu'nun yeni kampüsüne kavuşması çalışması için protokol imzalandı. Rektöryük binasında düzenlenen imza törenine Kula Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Kula Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Sedat Coşkun ve hayırsever Hüseyin Akhan katıldı. Daha önce Başkan Tosun ve hayırsever Akhan tarafından imzalanan ön protokolün ardından şimdi de Tosun ile Rektörü Çelebi arasında imzalandı. Protokol uyarınca üniversiteye tahsis edilen 21 bin 732 metrekare alanda, 3 bin öğrenci kapasiteli bina ve bir cami yapılacak.

Hüseyin Akhan, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Kulalı olarak, memleketime hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Eğitim, hayatımız boyunca yapacağımız en değerli yatırım. Aynı zamanda da geleceğimizin gerçek ve sağlam temellere oturtulmasındaki tek yol. Ben, eşimin adının üniversitede yaşamasını istedim. Allah kabul etsin." dedi.

Prof. Dr. Çelebi ise, "Bu işbirliğine destek veren Kula Kaymakamı Sayın Murat Güven'e, Kula Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tosun'a ve Kula Meslek Yüksek Okulumuz'un yeni binasının inşaatı için maddi desteğini esirgemeyen Kulalı değerli hayırsever Sayın Hüseyin Akhan'a çok teşekkür ediyorum. Bu tarz işbirlikleri, özellikle ilçelerde bulunan yüksek okullarımız için büyük önem arz etmektedir. Bu protokolün ve değerli hayırsever Hüseyin Akhan'ın anlamlı desteğinin örnek teşkil etmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Üniversitenin, Kula'nın daha ileriye taşınmasında çok önemli bir misyonu olduğunu belirten Başkan Tosun da, “Üniversitenin hem ilçemizdeki yeni yatırımlar, yeni ufuklar ve yeni hedefleri belirleme noktasında yapmış oldukları katkılar hem de Kula insanına ilave olarak kattığı değerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Burada 3 bin öğrenciye hizmet verebilecek üniversite binası ve Hayırsever Hüseyin Akhan Camisi'nin protokolünü imzalıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu hizmetler, yatırımlar tamamlanır ve üniversite kampüsümüz, içerisinde kendisinden beklenen hizmeti ifa etmeye başlar. Şimdiden Kulamız'a hayırlı olmasını diliyor, başta hayırsever Sayın Hüseyin Akhan ve CBÜ Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. Tosun, üniversitenin bu gelişimiyle beraber Kula'ya da geleceğe dönük olarak kendisine belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmada önemli avantajlar sağladığını, ilçenen bulunduğu bölge itibariyle son derece stratejik bir noktada olduğunu kaydetti.