Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, amaçlarının fakülte, yüksekokul veya öğrenci sayılarından ziyade, kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi. Muradiye Yerleşkesi'ndeki sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Çelebi, CBÜ’nün bugün 10 fakülte, beş yüksek okul, 15 meslek yüksek okulu, üç enstitü, 19 araştırma merkezi ve bir araştırma uygulama hastanesi olmak üzere toplam 39 birimle eğitim öğretime devam ettiğini bildirdi. Bin 560 akademik personel, bin 283 idari personel ve 44 bin 292 öğrenciyle Ege Bölgesi'nin en büyük üç üniversitesinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Çelebi, 2015 bütçesinin 209 milyon 244 bin lira olduğunu kaydetti.

Belediyelerden ulaşım konusunda destek gördüklerini aktaran Prof. Dr. Çelebi, “Göreve başladıktan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile biraraya geldik. Muradiye Yerleşkesi'nin en önemli sorunu olan ulaşım sorununu çözme konusunda bize destek olacağını söyledi. Belediye tarafından, üniversite yolunda kazalara neden olan köprünün yenileme ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir ayrıca iki otobüsü devreye soktu. Büyükşehir Belediyesi'ne, bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CBÜ'yü sadece Manisa’da, Türkiye’de değil, dünyada tanınır ve tercih edilir hale getirmek için çalıştıklarını belirten Rektör Çelebi, “Üniversitenin bu boyutuna çok önem veriyoruz. Polonya, Litvanya, Almanya, İtalya ile Erasmus protokolünü imzaladık. Bu yıl ilk kez olarak yabancı öğrencilerle ilgili sınavı üniversite olarak biz yapacağız.” dedi.