Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası hükümetin ortaya koyduğu politikaları sert bir dille eleştirerek, ''Türk milletinin imkanlarını kullanarak yalan söyleyerek Türkiye’de görülmemiş bir siyasete öncülük yapmaktadır. Panik içindedir. Yargılanmaktan korkan bir ruh hali ile mitinglerini yapmaktadır'' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve 2. Bölge Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Perpa Ticaret Merkezi esnafını ziyaret etti. Adan, esnafların sorunlarını dinledi. Adan, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi miting yapmasını, paniğinin işareti olarak değerlendiren Adan, ''Milliyetçi Hareket Partisi her zaman milli konularda duyarlı bir partidir. Partimizi Türk milletinin menfaati olan her konuda herkesten önce yerini alan bir partidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapması bir paniğin işaretidir. Adalet ve Kalkınma Partisi 7 Haziran seçimlerinde yıkılacaktır. Dört bakanı hırsızlıktan al aşağı edilmiş bir siyasi iktidarı Türk milleti tekrar iktidara getirmeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat aldığını söyleyen bu dört hırsız zanlısı bakanları Recep Tayyip Erdoğan’ın yüreği yetiyorsa onları yanlarına alıp halkın önüne çıkmalıdır. Türk milletinin imkanlarını kullanarak yalan söyleyerek Türkiye’de görülmemiş bir siyasete öncülük yapmaktadır. Panik içindedir. Yargılanmaktan korkan bir ruh hali ile mitinglerini yapmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın herkesin Müslüman olduğu bu ülkede eline Kur-an alarak siyaset yapmayı tercih etmesini kafası karışık bir lider durumuna getirdiğini belirten Adan, ''Milletimiz takip etmektedir. Dolasıyla 7 haziranda hırsızları koruyan hırsızlar ile iş birliği yapan bu ülkenin askerine polisine kurşun sıkan bölücüler ile iş birliği yapan bu siyasal iktidarı al aşağı edecektir.'' şeklinde konuştu.

'İKTİDAR BİR PARALEL UYDURMASI YAPARAK BİR ALGI YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIR'

Yolsuzluk operasyonları sonrasında devlet kurumlarında başlatılan tayin furyasını değerlendiren Adan, ''17-25 Aralıktan bu güne Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda yapılan değişiklik, Yargıtay da yapılan değişiklik, Danıştay'ta yapılan değişiklik, polis teşkilatında yapılan değişikliklerin tek sebebi 17-25 Aralık, Cumhuriyet tarihih en büyük hırsızlık olayıdır. 12 yıl koyun koyuna yaşamış, kader birliği yapmış bu siyasi iktidar bir 'paralel' uydurması yaparak bir algı yapmaya çalışmıştır. 17-25 Aralık tarihinde 4,5 milyon doları yakalayan polis iradesi milli iradedir. 4,5 milyon doları çalanlar da hırsızlardır. Milli irade gasp altında değildir. Milli irade güçlüdür kuvvetlidir. Milli iradenin arkasında Türkiye vardır fakat hırsızların arkasında sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu vardır'' açıklamasında bulundu.

17-25 Aralık'tan bugüne küçük, orta boy işletmeler ile organize sanayi bölgelerinin meselesinin gündemden çıktığını belirten Adan, ''Dış politika gündemden çıkmıştır. Türkiye'nin tek gündemi var. 17-25 Aralık hırsızlık sebebiyle yakalanmış olan iktidarın bu suçu nasıl aklarım, nasıl sanık sandalyesine oturmam diye Türkiye'nin bütün kurumlarını değiştiren, dönüştüren mücadele verdiklerini görüyoruz.'' şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'NİN ANKETLERLE YARATMAK İSTEDİĞİ İMAJ TAMAMEN YALANDIR'

AK Parti’nin anketlerle oluşturmak istediği imajın gerçekçi olmadığını belirten Adan, ''Zannedildiği gibi değişik yandaş medya ile yandaş gazeteler ile uydurma anketlerle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yaratmak istediği imajı bugün sokakta görüyoruz ki tamamen yalandır, yanlıştır. Bu seçim hırsızlar ile dürüst insanların seçimidir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar dönemi hırsızlığın, arsızlığın ve bölücülüğe boyun eymenşn dönemidir. Bu nedenle milletimizin her kesimiyle kucaklaşarak önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde demokrasiye hukuka aykırı her şeyi karşı mücadelemizi devam ettiriyoruz.' 'ifadelerini kullandı.