Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, HDP’nin 2019 seçimlerinde iktidar ya da ana muhalefet partisi olacağını söyledi.

HDP Gaziantep milletvekili adayları, İl Eş Başkanları Mehmet Karayılan ve Dilan Çetinkaya, 16 Mayıs 2015 tarihinde saat 16.00’da Demokrasi Meydanı’nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Celal Doğan, “Vatandaştan çok iyi sempati görüyoruz. Gittiğimiz her yerde bize bir sempati var. Önceden vatandaşlar hangi partiye oy vereceği noktasında düşünürken şimdi ise vatandaşlar Halkların Demokratik Partisi’ni bir seçenek olarak görüyor. 2019 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi ana muhalefet ya da iktidar partisi olacak. Bu umudu toplum içselleştirmeye çalışıyor.” dedi.

Türkiye'de polisin objektif olduğu sürece olayların büyümeyeceğine dikkat çeken Doğan, dün Gaziantep Üniversitesi önünde yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Türkiye'de polis normalleştikçe Türkiye demokrasisi eksiksiz normalleşecektir, olay olmayacaktır. Sadece HDP değil birkaç siyasi partinin stant açtığı bölgeye dün çevik kuvvet ciddi bir kuvvet yığdı. Yöneticilerimizin herhangi bir müdahale olmaması, gerginlik yaşanmaması için ısrarına rağmen polis orada grupların dağılması sırasında tek bir kesime gaz sıkmış, 12 kişiyi gözaltına almıştır. Biz iyi niyetli yaklaşmak istiyoruz ve orada alınan tedbirin amacını açtığını söylüyoruz. Polis bir ekibi tutup diğerini karşısına almamalıdır. Biz Gaziantep'te olayların olmaması açısından tüm gayretimizle asayiş ve güvenliğin yanındayız. Bizim diğer siyasi partilerle diyalog ve rekabetimizde bir rahatsızlık söz konusu değil. Çağrımız güvenliği yönetenlerin bu rekabete limon olmamalarıdır." açıklamalarında bulundu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ GAZİANTEP’E GELİYOR

İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, Selahattin Demirtaş’ın Cumartesi günü Gaziantep’e geleceğini söyledi. Karayılan, “Gaziantep’te yaşayan herkesi bu mitinge davet ediyoruz. Seçim sürecinde biz HDP olarak seçimin rakipler arasında bir demokrasi yarışı olarak gördük. Seçime giren bütün partileri de bu anlayış içerisinde olmalarını temenni ediyoruz. Antidemokratik bir baraj var, bu barajı açmak önemli. Bunun için de 16 Mayıs 2015 tarihinde saat 16.00’da Demokrasi Meydanı’nda yapılacak mitinge bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.