Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yaparken IŞİD saldırısı sonucu şehit düşen Mehmet Yalçın Nane'nin isminin memleketi olan Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Arıl Mahallesi'ndeki bulvara verilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kararın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçmesi halinde HDP Milletvekili Celal Doğan'ın ismini taşıyan bulvar, şehit Nane'nin ismiyle değiştirilecek.

Celal Doğan isminin kaldırılması için şehit ailesinden de talep geldiğini kaydeden mahalle sakinlerinden Hamza Pekmezci, “Biz de bunu uygun gördük. Hem aşağı hem de yukarı mahallemiz ismin değişmesi taraftarı. Bunun için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Bulvarımızın ismi Celal Doğan olarak geçiyordu. Ancak Doğan'ın HDP ile anlaşmasından dolayı isminin burada geçmesini uygun bulmuyoruz. Kalkmasını istiyoruz. Köylünün yüzde 90'ı da bu karardan yana. Baya da imza toplandı. İsim değişmese bile bir tabela olarak dahi yerine asılmayacak.” diye konuştu.

Şehidin amcası Memik Nane de kampanyayı olumlu bulduğunu dile getirerek, “Yeğenimin isminin yaşatılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Şehidin bir diğer amcası olan Mehmet Nane “Celal Doğan PKK yanlısı. PKK'yı köyümüzde niye barındıralım. Bu ismin çekilmesini istiyoruz.” dedi. Köylülerden Ersin Subuhan ise “Şehit bizim şehidimiz. Bu ismin değişmesini köy halkı olarak istiyoruz. Olursa da gurur duyarız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak da son günlerde kamuoyunda yer alan Celal Doğan Bulvarı’nın isim değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Toprak, “Celal Doğan, adının yer aldığı bulvarda şehit isminin yer almasını anlayışla karşılayacak ve hatta memnun olacaktır diye düşünüyorum” ifadesini kullandı. Şehit Astsubay Nane’nin isminin, Celal Doğan Bulvarı’na verilmesi konusunda vatandaştan yoğun talep geldiğini belirten Toprak, şunları söyledi: “Yalçın Nane şehidimizin Arıl’da kendi evinin önündeki bulvarın isminin Celal Doğan olması nedeniyle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne hem telefonla, hem sosyal medyadan, hem de bizzat dilekçeli başvurularla bu caddenin isminin şehidimizin ismiyle değiştirilmesi yönünde çok yoğun bir talep geldi.”