Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük iki şehri olan Gaziantep ve Diyarbakır'ın bulundukları illerle adı özdeşleşen eski iki belediye başkanı Celal Doğan ve Osman Baydemir, 7 Haziran seçimleri sonrasında HDP çatısında Meclis'e girmeyi başaran isimler arasında yer aldı.

İsmi Gaziantep ile özdeşleşen ve 13 yıl Gaziantepspor, 3 dönem de CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Celal Doğan, 7 Haziran seçimlerde tercihini Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) yana kullanmıştı. Türk-Kürt kardeşliğinin inşasına katkıda bulunmak, tek adamlığına karşı çıkmak ve yolsuzlukların hesabını sormak için HDP'den aday olduğunu açıklayan Doğan, sonuçların açıklanmasının ardından Meclis'e gitmeye hak kazandı.

Bir diğer isim Osman Baydemir de 2 dönem boyunca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. Bir önceki seçimlerden Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkan adayı olan ancak kaybeden Baydemir, bu sefer de aynı ilden milletvekili adayı olmuştu. Baydemir de Doğan gibi HDP'nin meclise taşıdığı isimler arasında yer aldı.