Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil’in avukatı M. Yusuf Burak, Yeni Şafak yazarı Cem Küçük’ün Yeşil’e ve GYV’ye yönelik ithamlarını yargıya taşıyacaklarını belirtti. Burak, açıklamada, “Gerek Cem Küçük gerekse akıl almaz iddialara çanak tutan medya, kişi ve kurumları hakkında her türlü hukuki süreç takip edilecektir.” ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük, katıldığı bir televizyon programında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ve Mustafa Yeşil hakkındaki hedef gösteren, ithamlarla dolu bir açıklamada bulunmuştu. Avukat M. Yusuf Burak, yazılı bir açıklama yaparak, ithamlara cevap verdi.

Avukat Burak’ın GYV ve Mustafa Yeşil adına yaptığı açıklama şöyle: “Önceki günlerde medya sahiplerini ve birçok saygın gazeteciyi hedef gösteren medya çalışanı Cem Küçük, şimdi de bir televizyon programında müvekkilim olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfını (GYV) ve Başkanı Mustafa Yeşil’i akıl almaz itham ve iftiralarla hedef göstermiştir. Acaba karanlık yerlerde karara bağlanmış bir operasyon için işaret fişeği mi çakılmıştır?

GYV’nin yıllardır ülkemizin demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin iyileştirilmesi, hukuk dışı her türlü vesayetin kaldırılması gibi alanlarda saygın gazeteci ve akademisyenlerle yaptığı programlar kamuoyunun malumudur. Böylesi şeffaf ve sivil çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşunun medya operasyonlarıyla hedef gösterilmesi ülkenin içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından ayrıca manidardır.

Gerek Cem Küçük gerekse akıl almaz iddialara çanak tutan medya kişi ve kurumları hakkında her türlü hukuki süreç takip edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”