Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Fethullah Gülen cemaatine ilişkin çok sert açıklamalar yaptı. Radikal Gazetesi'nden Ömer Şahin'e konuşan İşler, “Cemaat bitmiştir. Elde örgüt kalmıştır. 4 ay önceki cemaat algısı yerle bir; paramparça oldu ” dedi.

İşler, 30 Mart seçimleri sonrası büyük operasyon yapılacağı sinyalini de verdi: ”Karar mekanizmalarındakilere el çektirildi. Alta doğru da inilecek. Seçimlerde güçlü destek alırsak bu meseleyi halledeceğiz.”

Kızılcahamam'da basından bir grup Ankara temsilcisi ile kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalardan başlıklar;

CEMAAT OPERASYONU : Karar mekanizmasından bunlara tamamen el çektirildi. Bundan sonra alta doğru da elbette inilecek. “Bunları inlerinden bulup çıkaracağız” tabirini kulandı Sayın Başbakanımız. Bunların üzerine gidilecek tabii ki ve bu mücadeleyi sürdürebilmemiz için de 30 Mart seçimleri çok önem ifade ediyor. Seçimlerde miletimiz eğer bize güçlü bir destek verirse Türkiye'nin beka sorunu olarak gördüğümüz meseleyi halledeceğiz inşallah. Bu mücadeleyi tek başımıza aslanlar gibi yürüteceğiz.

OLAĞANÜSTÜ OLAYLAR YAŞANABİLİR : 30 Mart Türkiye'nin bir kader seçimi haline geldi. Özellikle de bu paralel yapı için bir ölüm meselesi haline geldi. Bu yapı eğer 30 Mart'ta beklediği sonucu alamazsa kendisinin yok olacağını biliyor. Bunun için 30 Mart'a kadar ellerinden gelen her şeyi ortaya koyacaklar. Önce dediler ki “15 Mart'ı bekleyin”. Bekledik, bir şey görmedik. Şimdi “25 Mart” diyorlar. Bekliyoruz. 30 Mart'a kadar bu iş bitecek mesajını veriyorlar. Yani ben şu ortamda Türkiye de de bir takım olağanüstü hallerin olmasını, olayların yaşanmasını bekliyorum doğrusu. Çünkü bunlar ellerinden ne geliyorsa bunu yapacaklar. Seçimde yenileceklerini anladılar.

OKULLARA YAPILAN RUTİN TEFTİŞ : (İşler, Milli Eğitim müfettişlerinin özel okullarda ”˜sorgu odası' kurduğu iddialarını yanıtlarken) Paralel yapı mensupları kapı kapı dolaşıyorlar. Kimi yakalarlarsa “AK Parti'ye oy vermeyin, kime verirseniz verin” diyorlar. Bu bir siyasi propaganda değil mi? Bunu bir de öğrencilere yapıyorsunuz. Küçücük çocuklara siyasi propaganda kabul edilebilir bir şey mi? Şikâyetler üzerine Bakanlık teftiş yapıyor. Rutin bir uygulamadır.

NE KADAR OY ALACAKLAR? : Biz önceki seçimde 38 küsur almıştık. Buna en az 8-10 puan ilave edeceğimizi düşünüyorum. Yani 45-50 puan arasında bir oy alacağımızı düşünüyorum. Son günlerde yaşanabilecek olaylarla bizim oyumuzun 5-6 puan daha artabileceğini düşünüyorum.

GÜLEN OKULUNDA TÜRKÇE ÖĞRETİLMİYOR: Yurtdışındaki okullarda Türkçe filan öğretilmiyor. Birkaç zeki çocuğa türkü, şarkı... Orada da istismar var. Öğretim dili Ingilizce. Bu bir taşeronluk değil mi? İngiliz, Fransız kültürü okutuluyor adı ”˜Türk okulu'. Bu okullarda yetişip de Türkçe bilenlerin sayısı yüzde 1 ya var ya yok.

CEMAAT ÖRGÜT OLDU : Belki de cemaat şu. Cemaat artık bu cemaat şeyinden bir örgüt yapısına dönüşme kararını verdi. Bunu kim verdi bilemiyorum ama bir geniş şeyi var belki. Bizim Türk milleti böyle bir Cemaat-örgüt yapıyı kaldıramaz. 76 milyondan özür dilemeliler. Bundan 4 ay önce müthiş bir cemaat algısı vardı. Şimdi bakıyorsun o algının yerle bir olduğunu, paramparca olduğunu görüyorsun. Cemaat bir yerde kendi ipini çekti.