Büyükçekmece Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği (BABED) 'Hoşgörü İftarı' düzenledi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftarda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, cemevinde iftar verilmesinin Ramazan ayının güzelliklerinden bir tanesi olduğunu belirtti.

Büyükçekmece Cemevi'nde gerçekleştirilen iftara CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, 24. dönem milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, ilçe müftüsü Mehmet Narin, belediye meclis üyeleri ve Büyükçekmece Alevi BABED Başkanı Ali Adıgüzel katıldı.

Programda alevi vatandaşlarımızla ibadet etmenin mutluluğunu yaşıyorum diyen Akgün, “Ramazan ayının bu güzel ruhunu cemevinde, Büyükçekmece halkıyla paylaşmak benim için büyük bir mutluluk. Biz Büyükçekmece ailesi olarak birbirimize karşı saygılı, değerlerimize ve inançlarımıza karşı da son derece hoşgörülüyüz. Bugün buradaki iftar da bunun en somut göstergesidir. Cemevi iftarlarını önemsiyorum. İnanç ve ibadet özgürlüğü insanlığın vazgeçilmez haklarındandır. Kardeşliğin, dostluğun olduğu ve bütün inanışlara saygı duyulan Büyükçekmece’de Alevi vatandaşlarımızla birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.