Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği Hacıbaba Baklavaları'nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Sünni ve Alevi vatandaşların bir araya geldiği yemeğe, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Müftüsü Musa Hakkı Özer, Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu ile çok sayıda milletvekili ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi katıldı. İftar öncesi Lokma Duası yapıldı.

İstanbul'da düzenlenen Muharrem iftarında konuşan Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, alevi vatandaşlar olarak haklı talepleri olduğunu belirterek, "Cemevlerinin yasal bir statüye kavuşturulmasını istiyoruz. Buralarda rahatlıkla cemlerimizi yerine getirmek istiyoruz. Gerek diyanette noktasında gerekse ehli sünnet noktasında bazı endişeler görüyoruz. Cemevlerimizi camilere alternatif yada muadil ikinci farklı seçenek olarak ortaya koymak istemiyoruz. Böyle bir ne niyetimiz var ne de gayetimiz var." dedi.

Hortoğlu, cemevlerinin yapımı konusunda da gerekli kolaylıklarını sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

"Cami de bizim cemevi de"

İftarda konuşan Bakan İsmet Yılmaz, herkesin muharrem ayının mübarek olmasını diledi. Kerbela'dan bahseden Yılmaz, askerleri kastederek Mehmetçiklerin, "Şehitler vurulunca değil, unutulduklarında ölür" diyerek, Hüseyinlerin unutulmadığını bildirdi. Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının müminlerin gönüllerinde taht kurduğunu vurgulayan Yılmaz, müminlerin her zaman mazlumun yanında olduğunu söyledi. Ünlü Halk Şairi Sezai Karakoç'un şiirinden bölümler okuyan Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle son verdi: "Allah'ın isminin anıldığı her yer bizimdir. Camii de bizim Cem evi de bizim." dedi.