Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Çardak köyünde yaşayan 17 yaşındaki Abdulkadir Ekmiş, kız meselesi yüzünden önceki gün av tüfeğiyle kendisini vurdu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ekmiş, dün akşam hayatını kaybetti. Otopsi işlemleri için morga kaldırılan Ekmiş’in yakınları gece boyunca 15 saat savcıyı bekledi. Ekmiş’in yakınları ertesi sabah saat 11.00'de gelen savcıya tepki gösterdi.

Olay, önceki gün Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Çardak köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki Abdulkadir Ekmiş, kız arkadaşının mesajlarına cevap vermediği gerekçesiyle odasında av tüfeğiyle kendisini vurdu. Burada yaralanan Emiş, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde 3 gün tedavi altında kalan Ekmiş, dün akşam saat 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Aynı saatlerde Dağkapı'da bulunan morga getirtilen Ekmiş’in cesedine otopsi gelmesi gereken savcı, gece boyu gelmedi.

Sabah saat 11.00’de morga gelen savcının yaptığı otopsi sonrası Ekmiş’in cesedi yakınlarına teslim edildi. Dün akşamdan bu yana cenazesini teslim almak için bekleyen yakınları, geç gelmekle suçladıkları savcıya tepki gösterdi. Abdulkadir Ekmiş’in dedesi Seyfettin Ekmiş, savcıdan davacı olduğunu söyledi. Acılı baba, "Silvan’dan geldik. Dün saat 21.00’de torunum vefat etti. Bismil, Batman ve Hazro ilçesinden bin 500 kişi buraya geldi. Dün savcıyı aradık, milletvekillini ve bakanları aramışız. Biz söyledik savcı gelmemiş. Bizim cesedimiz bu akşam burada kaldı. Yakınlarımızı evlerine gönderdik, sabah tekrar buraya geldiler. Saat 11.00’de savcı zorla geldi, torunumuzun keşfini yapmaya. Başsavcılığa da haber verdik. Herkes telefonlarını kapatmış. Biz de vatandaşız. Biz başka bir ülkeden mi gelmişiz?" şeklinde konuştu.

Çocuğun amcası olduğunu söyleyen Şahidin Binen de "Biz devletçiyiz, biz köy koruyucusuyuz. 21 yıldır görevimizi yapıyoruz. Bizim bir cenazemiz var. Dün Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi için savcıyı bekledik. Sabah saat 11.00 oldu, savcı bey yeni geldi otopsi için. Böyle savcılar halkı isyana teşvik ediyor. Gençlerimiz isyana kalktılar, biz onları zorla durdurduk. Biz davacıyız. Bu tür olayların yetkililer tarafından bilinmesini istiyoruz." diye konuştu.