Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde Özmen ailesinden peşe peşe hayatını kaybeden 3 kişiden ikisinin cenazesi özel bir ekip tarafından defnedilecek.

Önce 4 ineğin telef olması, daha sonra da Özen ailesinden 3 kişinin hayatını kaybettiği olay çözülmeye çalışılıyor. Gülfiye Özmen geçdiğimiz hafta hayatını kaybetmişti. Bugün hayatını kaybeden aileden 56 yaşındaki Selahattin Özmen ile 52 yaştaki eşi Mine Özmen’in cenazeleri savcılık ve Adli Tıp ekipleri tarafından hayatını kaybettikleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nden incelendi. Yetkililer, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden de bir ekibin incelemede bulunduğunu söyledi. Alınan bilgiye buradaki tetkikler tamamlandıktan sonra hastalığın bulaşma riskine karşın cenazeler ailelere verilmeyecek. Cenazeler, özel kıyafetler giymiş uzman bir ekip tarafından alınarak ailenin istediği yere defnedilecek. Cenazelerin yarın defnedileceği bildirildi.

Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen'i hastalandığında ilk hastaneye getiren yakınlarından Hüseyin Tutkun, ilk önce 4 hayvanlarının telef olduğunu anlattı. Daha sonra Gülfiye Özmen'in aniden rahatsızlandığını ve kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini ifade etti. Ardından da Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen'in hastalandığını anlatan Tutkun, "İlk önce onları Kozan Devlet Hastanesi'ne götürdük. Oradan Balcalı'ya sevk ettiler. Burada da yaklaşık 5 gün tedavi gördükten sonra hayatlarını kaybetti ikisi de. Ne olduğunu anlayamadık. Şoktayız. Onları hastaneye getirip götürdüğüm için benden de kan örneği alıp tahlil ettiler. Temiz çıktı. Ama hasatalığın ne olduğunu bilmiyoruz. Hepimiz tedirginiz. Hastalık bulaşma riskine karşın cenazeleri özel ekip getirip defnedecek." ifadelerini kullandı.