Eskişehir’de Mihallıçık ilçesi Otluk köyüne cenaze için giderken karda mahsur kalan vatandaşları, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri kurtardı.

Eskişehir’den zincir takmadan yola çıkan ve içinde cenaze törenine gidenlerin bulunduğu otobüs, Otluk köyüne yakın bir yerde kayarak kara saplandı. Uzun süren mücadeleye rağmen kurtarılamayan otobüs ve cenazeye gidenlerin imdadına Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Ekipler, kara saplanan otobüsü, bulunduğu yerden kepçeyle çıkardı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin cenaze için Mihalıççık ilçesi Otluk köyüne giden araç konvoyuna öncülük ederek yolu ulaşıma uygun hale getirdi.

Otluk Köyü Muhtarı Süreyya Erkan, kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise il merkezi başta olmak üzere ilçe kırsalında hiçbir kapalı mahalle yolu bulunmadığını ancak esinti ve tipi ile kısmi yol kapanmalarının yaşandığını belirtti. Yetkililer, bunun için de alınan ihbarlar doğrultusunda araç sevki sağlanarak yolların sürekli açık tutulduğunu kaydetti.