Afyonkarahisar'da 6 Eylül 2012'de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasında fatura üç komutana çıktı.

4. Mühimmat Bölge Komutanlığı'na bağlı 32 numaralı depoda meydana gelen ve 2 astsubay, 2 uzman çavuş ve 21 erin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili askeri savcılık iddianamesi tamamlandı.

ÜÇ KOMUTANA HAPİS İSTEMİ

İddianamede, 4. Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, bölük komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın, "Bilinçli taksir sonucu birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermekle" suçlandı. Komutanların, 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi.

'SABOTAJ KANITI YOK'

Askeri savcılık, patlamada sabotaj olmadığı kanaatine de vardı. İddianamede, sanıkların güvenlik açısından risk taşıyan askeri mühimmatın sevkinin gün ışığında yapılmasına dönük askeri yönergelere uymadıkları tespitine yer verildi.

Savcılık ayrıca, patlayıcı sevki ve depolanması konusunda eğitim almamış er rütbesindeki askeri personele bu konuda sorumluluk ve emir verilmesini de yapılan hatalardan biri olarak gösterdi.

Savcılığın ceza istediği üç komutan, patlamanın ardından tutuklanmış ancak askeri mahkeme kaçma şüpheleri bulunmadığı gerekçesiyle komutanları tahliye etmişti.