Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu eşi Ercan Çerçioğlu’nun Çakırbeyli’deki evi hakkında kendilerini ilgilendiren bir konu olmadığını söyledi. Çakırbeyli’deki yapılaşmanın izninin, Aydın büyükşehir olmadan önce valinin başkanlığını yaptığı İl Özel İdaresi tarafından verildiğini belirten Öztürk, Aydın Valiliği’nden Koçarlı Kaymakamlığı aracılığıyla kendilerine bir yazı geldiğini kaydetti.

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada, “Burayla ilgili bize yazı geldi. Bizden belge istediler, biz de istenen belgeleri gönderdik ama buradaki yapılaşmada bizim bir yetkimiz yok. Büyükşehir olmadan önce gerekli izinler Özel İdare’den alınmış. Koçarlı Belediyesi’nin bu konuyla ilgisi yok.” dedi.

Bugün konuyla ilgili konuşan Başkan Çerçioğlu ise, “Sayın valinin göndermiş olduğu bu yazıyı gördüm. Tahmin ediyorum ki yanlış bir yazı göndermiş, çünkü ruhsatını sayın vali verdi. Ev, eşimin üzerinedir. İki yıl önce Aydın, büyükşehir belediyesi olmadan önce belediyenin mücavir alanı dışında olan Çakırbeyli Mahallesi'nde ruhsatı, Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından verilmiştir. Hiçbir bina, imara aykırılık taşımamaktadır. Eşim bu konuda yasal haklarını kullandı. Savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Seçim öncesi bu tip şeylere çok maruz kalacağımızdan eminim. Sayın vali, ruhsatsız mı değil mi gelsin, kendisi baksın. Biri bizi gözetliyor demiştim, benim evimi gözetliyorlar. Birazcık saygı, birazcık edep diyorum.” ifadelerini kullandı.

Çakırbeyli’de Ercan Çerçioğlu’nun 1. sınıf tarım arazisine, verilen imar izni dışında bina yapıldığı ve bir kısmının da kaçak olduğu iddia edilmişti.