Pasaport ve Gümrük kontrollerinden sonra emniyet tarafından alınan sıkı güvenlik tedbirleri arasında terminal dışına çıkan Cengiz Şıklaroğlu, burada kendisini bekleyenlere Çerkeslerin kullandığı 3 parmakla yapılan zafer işareti yaptı, "Tekbir" getiren kalabalık Çeçen, Çerkes ve Türk bayrakları açtı.

ALLAHIN ASKERİYİM

Cengiz Şıklaroğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Allah uğruna yaptıkları ve sürekli çektikleri acıların kendilerini bir yere getirdiğini belirterek, "Bundan 10 sene önce işkence çektiğim yerde dün yargılanarak, beraat aldım" dedi. Daha sonra duvara asılmış Türk ve Çerkes Bayrakları önünde bir konuşma yapan Şıklaroğlu kendisini ’Allahın Askeri’ olarak tanımladıktan sonra şunları söyledi:

"Artık bir suç örgütü lideri olarak değil, bayrak altında hizmet etmiş askeri bir birliğin komutanı olarak tarihe geçeceğiz. Ben ve 171 tane kardeşim, dava arkadaşım, kimseye biat etmedik. Dün Çeçenistan, bugün Bayırbucak. Elimizin uzandığınca, gücümüzün yettiğince her an, her yerde olacağız. Bizim kuklalarla, devlet piyonlarıyla kimseyle işimiz yok. Bize bulaşmasınlar."

Şıklaroğlu, bir devlet başkanına suikast düzenleyeceklerine ilişkin iddialara da cevap vererek, "Biz ona şah damarından daha yakınız. Yapmak istesek de yapardık" dedi.

Çerkes Cengiz, Cengiz Şıklaroğlu

Devlet düzenini asla bozmayacaklarını dile getiren Şıklaroğlu, bir gazetecinin "Rusya’daki dava süreci ne zaman başlamıştı? Siz ne zaman oraya gittiniz?" şeklindeki sorusunu ise "2005’te başladı. 28 gün orada bürokratik dokunulmazlık sayesinde rahatladım. 11 seneden beri davamı sürüyordum ve bitti. Başka da konuşmak istemiyorum. ’Askeri suç örgütü kurmak, terör örgütü liderliği yapmak’ ama bunların hepsi boş. Biz sadece Allah için hizmet verdik, bayrak adı altında savaştık. Bizi başka türlü durduramayacaklarını biliyorlardı. Üstümüze suç attılar" şeklinde cevapladı.

Şıklaroğlu ile beraberindeki grup, daha sonra özel araçlarla havalimanından ayrıldı.

milliyet