Çerkesler Hüzün Yılında Ortak Tavır Sergileyemiyorlar

Büyük Çerkes Soykırımının 150 yılı Hüzün Yılı ilan edildi.Anavatan'da ki Adıge Khase'nin 2014 ü Hüzün Senesi olarak ilan etmesi 2014 ün Çerkesler açısından yoğun geçeceğinin işaretini veriyor.Özellikle en çok Çerkesin yaşadığı Türkiye'de sempozyumlar-konferanslar-toplantılar ve yürüyüşlerle Çerkesleri Hüzne boğan olaylar silsilesi konu edinilecek.Ancak tüm bu gelişmeler Çerkeslerin ortak tavır takınmalarına yetmiyor. Çerkeslerin en büyük organizasyonu olan Anma Programı bir merkezden icra edilemiyor. KAFFED programı Kartal Sürgün Anıtı önünde gerçekleştireceğini duyurdu. Çerkes Fed'de programın Taksim'de Rus Konsolosluğu önünde gerçekleştireceğini duyururken,Kafkasya Forumu da farklı günde Rus Konsolosluğu önünde Anma Programı'nı gerçekleştireceğini duyurdu.

KAFKAS DERNEKLERİ FEDERASYONU (KAFFED): Sürgün ve Soykırımın 150 ci yılında Sürgün anıtı'ndayız.Savaşlarda ve Sürgün yollarında kaybettiğimiz şehidlerimizi anmak ve acılarımızı umuda çevirmek için 24 Mayıs 2014 saat 19.00 da İstanbul Kartal'da buluşuyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU PROGRAMI ( ÇERKES FED): 21 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı Galatasaray Lisesi önünde toplanılarak Odakule önünden meşalelerle yürüyüşe geçilecek.Saat tam 21.00 de Rusya konsolosluğu önünde olunacak ve Çerkes Dernekleri Federasyonu adına 21 Mayıs Soykırım ve Sürgün Yolunda Kaybettiklerimiz anısına basın açıklamasında bulunulacak.

Kafkasya Forumu Soykırım ve Sürgün'ün 150 ci yılında 18 Mayıs 2014 saat 13.00 te Rusya Federasyonu İstanbul(İstiklal Caddesi üzerinde/Beyoğlu) Konsolosluğu önünde olacak.Anma Programı ''Basın Bildirisi'' ile son bulacak.